27 mei 2018 – FOTO’s CLUBMATCH – DE BESTEN en diversen

 

Op 27 mei vond onze jaarlijkse Clubmatch & Doe-Dag weer plaats in Leusden. Ondanks het warme weer waren de honden toch bereid om te poseren voor de fotograaf (met hier en daar een enorme tong).
Hieronder een selectie van de deelnemende honden waar Mascha de Lange portretfoto's van heeft gemaakt. De uitslagen zullen spoedig op de website en in het eerstvolgende clubblad verschijnen.Tevens zullen er een aantal van deze foto's worden gebruikt voor het nieuwe Zwitserse Herder boek dat in de maand oktober zal verschijnen.

Nogmaals iedereen van harte gefeliciteerd met de behaalde prestatie!

 

DE 'BESTEN' van de CLUBMATCH ZWHVN te Leusden

BESTE TEEF & BESTE van de CLUBMATCH  -  FLASHING JEWEL EXTRA ORDINARY (NLK / NLJ)

Mevrouw Roxanne Kort gefeliciteerd met dit behaalde resultaat

1 Uitmuntend Openklasse / Beste Teef / Beste van de Clubmatch
NHSB: 3013329 – Geb: 23-07-2015
V: Xeno vom Sutumer Grund – M: Lenmana vom Terlüner Schloss
Fokker: R.C. Kort – Eigenaar: R.C. Kort

3 jaar oude stokhaar teef met mooi lang hoofd. Goed oor, mooi belijnd oog. Goed gebit. Mooie bouw en lichaam. Veel onderwol. Goede staart. Passend bone. Gesloten voeten. Polsen mochten wat steviger. Vlotte ruime gangen met mooie staartdracht. Aangenaam gedrag.

BESTE REU  -  HATSU VAN SUTHWALDA

C. Bekius gefeliciteerd met dit behaalde resultaat

1 Uitmuntend Openklasse - Beste Reu
NHSB: 3020089 – Geb: 30-09-2015
V: Chiron the Lovely White Sheperd – M: Enjoy of Suthwalda
Fokker: J. Boer – Eigenaar: C. Bekius

20 mnd. oude grote stokhaar reu. Goed gevormd reuenhoofd met rastypisch lang oor. Donker oog. Goed gebit en goed pigment. Mooi gehoekt. Passend bone, rechte rug, goed lichaam en vacht. Goede staartlengte. Gaat met mooie stuwkracht. Tikje los in het front. Goede voeten. Aangenaam gedrag.

BESTE PUP  -  FLASHING JEWEL IT'S UP TO YOU

 

Roxanne Kort gefeliciteerd met dit behaalde resultaat

1 Veelbelovend Puppyklasse teven - Beste Pup
NHSB: 3103958 – Geb: 18-11-2017
V: White Wallentino Z Chaty Leona – M: Flashing Jewel Extra Ordinary
Fokker: R.C. Kort – Eigenaar: R.C. Kort

6 mnd oud, zeer vrouwelijk mooi hoofdje. Goede vacht. Lichaam en gangwerk passend bij leeftijd. Passend bone. Goed gebouwd. Mooie staartlengte. Aangenaam gedrag. Mooi pigment lippen en neus zowel als de nagels.

BESTE VETERAAN -  MISTHY'S FRIENDS ENJOY

 

T.N.M. Commendeur gefeliciteerd met dit behaalde resultaat

1 Uitmuntend Veteranenklasse teven - Beste Veteraan
NHSB: G-2-2755078 – Geb: 23-06-2009
V: Derwish Devil von der Nordhelle – M: Misthy's Friends Char Merel
Fokker: T.N.M. Commandeur – Eigenaar: T.N.M. Commandeur

9 jaar in een uitstekende conditie. Rastypisch hoofd. Iets wijd geplaatst oor en wisselneus. Bruin oog. Goed gebit. Harmonisch gebouwd. Mooi lichaam. Mooie vachtstructuur met lichte biscuitkleur. Prima conditie en aangenaam gedrag. Vlotte ruime gangen. Een hond om trots op te zijn.

 

COLLAGES VAN DE ANDEREN

 

 

U KOMT TOCH ZEKER OOK? Op deze zondag nodigen wij u graag uit aanwezig te zijn en deel te nemen aan onze gezellige actieve Doe-dag en jaarlijkse Clubmatch !!

U hoeft zich voor de Doe-dag NIET op te geven, u kunt gewoon komen en aan alle activiteiten gratis deelnemen.

De beide evenementen vinden plaats op de locatie:

  • Landelijke Ruitervereniging ‘Nimmerdor’ aan de Kerkweg 3, 3832 RH Leusden

 

Dagprogramma

09.00u - Toegang accomodatie
09.30u - Officiële fokgeschiktheidskeuring - Exterieur + Gedragstest (1 ZWH)
10.00u - Aanvang Witjes Doe-dag
10.45u - Ophalen van de startnummers voor de Clubmatch
11.00u - Woord van Welkom door Rob Commandeur
11.15u - Aanvang keuringen Clubmatch door dhr. Jan de Gids - op volgorde startnummer
12.30u - Kind-Hond-Parade
13.00u - Vervolg keuringen Clubmatch
15.00u - Bekendmaking van Beste Reu, Beste Teef, Beste hond van de Clubmatch
15.10u - Keuring van de Nakomelingen klasse
15.30u - Afhalen van de keurrapporten Clubmatch
16.00u - Dagsluiting

 

CLUBMATCH

Voor informatie over de Clubmatch - KLIK HIER

 

WITJES DOE-DAG

Tijdens de Doe-dag is er van alles te doen voor u en uw hond, er zijn diverse activiteiten waar aan geproefd kan worden. Bij uitstek de gelegenheid talenten van uw hond te ontdekken en actief bezig te zijn, zowel fysiek als mentaal.
Hieronder de leuke, actieve en interessante activiteiten voor u en uw Witje:

 

Keuring van uw hond op uiterlijk en bouw

Heeft u een gecastreerde reu / teef of u wilt niet met de officiële show mee doen, dan kunt u uw hond deze dag laten keuren door Pamela Runderkamp bij deze onofficiële keuring. Van deze keuring krijgt u een rapport met daarin vermeld wat de keurmeester van uw hond vindt.

Ringtraining bij Gabriëlle Veenstra

Ringtraining? Wat is dat, hoe gaat dat? Bij de zeer ervaren Gabriëlle Veenstra van Kynospirit kunt u ringtraining te volgen. Zij geeft u de tips & tricks van wat er van u en uw hond verwacht wordt tijdens het showlopen en u kunt gelijk in de praktijk oefenen.

De gedragstest afleggen

Altijd al benieuwd geweest wat de gedragstest ZWHVN inhoudt en hoe dit gaat. Vandaag is het uw kans dit met uw hond te ervaren. Het gedragparcour bestaat uit 9 verschillende onderdelen met visuele en audio prikkels waar uw hond aan blootgesteld wordt. Erkend gedragskeurmeester van de Raad van Beheer Gerda Kanis observeert hoe uw hond het doet tijdens het afleggen van het parcour. Zij maakt vervolgens een onofficieel gedragsrapport van haar bevindingen en zal deze aan u toelichten.
Op 3 verschillende tijdstippen kunt u deelnemen, per tijdspanne kunnen ca. 3 tot 4 honden getest worden:
- van 11:00 tot 11:45 uur
- van 12:15 tot 13:00 uur
- van 13:30 tot 14:15 uur

De Kind-Hond-Parade

Wij zijn voornemens weer een Kind-Hond-parade te organiseren tijdens de Pauze van de Clubmatch. Bij een Kind-Hond-Parade is het de bedoeling dat kind en hond verkleed zich aan het publiek presenteren. Samen met andere kinderen en hun hond wordt er een ronde door de showring gelopen. Een geweldig leuke manier voor uw kind met de hond zich aan het publiek te presenteren ! Hierbij is natuurlijk iedereen die meedoet een winnaar. Wil uw kind met de hond deelnemen aan deze parade, geef hem of haar op via Email, onder vermelding van:

  • Voor- + Achternaam van uw kind
  • Naam van de hond
  • Leeftijd kind en hond
  • Thema dat zij uitbeelden

 

DiscoverFrisbee - Jeanine Falk

Natuurlijk is Jeanine Falk van DiscoverFrisbee er weer met haar enthousiaste team. Hier kunt u samen met uw hond oefenen en wie weet ontdekt u een verborgen talent bij uw hond.

Vragen over Gedrag hond en meer - Marsha Blanksma/Selma Bayrak

Heeft u vragen over gehoorzaamheid en gedrag van uw hond, dan zijn Marsha Blanksma van KynoSupport en Selma Bayrak van DoggyDoe de aangewezen personen om bij langs te gaan. Zij kunnen u helpen met uw vragen over gedrag en gehoorzaamheid en e.e.a. ter plaatse met u oefenen. Tevens laten zij uw hond proeven aan diverse leuke honden gymnastiek spellen, hersenwerk en samenwerkingsoefeningen.

Vlaktespeuren - Jan-Willem Bekkering

Nog nooit van vlaktepeuren gehoord? Via Jan Willem Bekkering van speurschool Kiel Windeweer komt u van alles over praktijkspeuren te weten. Ga bij hem langs met uw hond en ontdek hoe uw witte 'speurneus' het doet.

Dierfysiotherapie etc. - Eva van der Burgt

Wat kan dierfysiotherapie eventueel voor uw hond betekenen? Graag informeert Eva van der Burgt van het Centrum Dierfysiotherapie, hydrotherapie en Revalidatie uw over wat dit inhoudt en wat het voor uw hond kan betekenen. Graag beantwoord zij uw vragen en bekijkt zij uw hond (vanaf 12.00u tot 15.00u).

Wandelen in aangrenzend bos

Heeft u nog energie over, achter de locatie ligt een prachtig bos, hier kunt u met uw hond een heerlijke wandeling maken.

Foto van uw hond laten maken - Mascha de Lange

Zelf een fantastische foto van je hond maken valt vaak niet mee. Grijp uw kans en laat deze dag bij Mascha de Lange fotograaf van “Inspiration of Pets” die professionele foto van uw hond(en) maken. De foto zal ter plekke voor u worden afgedrukt, uiteraard is het ook mogelijk om foto's na te bestellen. Deelnemers kunnen zich bij Mascha melden en tegen een eigen bijdrage van slechts € 2,00 een foto laten maken, de overige € 2,00 euro zal door de ZWHVN worden betaald.

Stands - diverse artikelen

Misthy’s Friends en Delorah staan vandaag voor u en hond klaar met een uitgebreid assortiment hondenartikelen, speeltjes, snacks en zelfgemaakte riemen, te veel om op te noemen. Dus ga zeker bij de stands langs !

Wilt u een helpende hand bieden?

We zijn nog op zoek naar enkele mensen die op zaterdag 11 november a.s. ’s middags willen helpen met opbouwen en op zondag 12 november aan het einde van dag willen helpen met afbreken.
Wilt helpen dan kunt u dit doorgeven aan Rob Commandeur.
Blijf de ontwikkelingen voor deze bijzondere dag regelmatig op de website volgen voor het definitieve programma.

Wij hopen u te zien op deze gezellige dag, boordevol actie en plezier, noteer de datum 12 november 2017 in uw agenda !

Alvast bedankt en graag tot ziens, u komt toch zeker ook met uw Zwitserse Witte Herder !

 

Namens de evenementencommissie
Rob Commandeur
(portefeuillehouder Evenementen)[/row]