Hondensport

Hondensport (700x300)

De Zwitserse Witte Herder is een hond met vele kwaliteiten op verschillende gebieden en heeft een grote 'will-to-please' naar de baas en het gezin toe. De Zwitserse Witte Herder is buitengewoon geschikt om actief mee bezig te zijn. Naast fijne wandelingen,  zwempartijen en aan de fiets uitlaten, zijn er diverse leuke takken van hondensport, die zeer geschikt zijn voor de Zwitserse Witte Herder, waaraan baas en hond een hoop plezier kunnen beleven en de onderlinge band zich versterkt door de gezamenlijke interactie tussen baas en hond.

De eerste gang met de Zwitserse Witte Herder pup is naar de hondenschool om in de puppyklas een aanvang te maken met gehoorzaamheid. Al snel wordt opgemerkt dat de Zwitserse Witte Herder een vlotte leerling is! Ook in vervolgcursussen, waar de lat steeds hoger wordt gelegd, heeft de Zwitserse Witte Herder vaak snel in de gaten wat de bedoeling is en verwacht wordt. De band tussen baas en hond groeit, ze vormen een team.

Maar wat als de cursussen op de hondenschool doorlopen zijn?

Geen nood,  er zijn vele sportieve activiteiten en hondenporten waar u met uw Zwitserse Herder aan kunt deelnemen. Zo kan er gekozen worden voor bijvoorbeeld: G&G, Behendigheid, Flyball, Balanswerk, VZH, IPO, Speuren, Hersenwerk, Doggydance, Dogfrisbee, Schapendrijven, Waterwerk of Rally-O. Dit is slechts een greep uit de mogelijke activiteiten en hondensporten die aangeboden worden!

Neemt u wel in acht dat, pas wanneer de Zwitserse Witte Herder 'minimaal' de leeftijd van 1 jaar heeft bereikt, er kan worden gekeken, welke tak van hondensport kan worden beoefend, qua fysieke belasting en intensiteit. De Zwitserse Witte Herder is met 1 jaar nog niet volgroeid. Daarnaast is de keuze mede afhankelijk van o.a. de aanleg van de hond en waar uw belangstelling naar uitgaat.

Hondensport beoefenen kan op verschillende niveaus, van recreatief tot het behalen van diploma’s en op wedstrijdniveau bezig zijn. Waar het om gaat is dat u samen bezig bent, uw band door de gezamenlijke interactie versterkt en daardoor u en de hond plezier beleven aan de sport. U doet uw Zwitserse Witte Herder er een groot plezier mee.

Hondensportactiviteiten bij u in de buurt? Neem eens een kijkje !
Wordt er een workshop op een bepaald sportgebied aangeboden? Een mooie gelegenheid hier eens aan te ‘proeven’ !

De ZWHV heeft pagina's aangemaakt voor verschillende disciplines hondensport en activiteiten.

Pagina's hondensport / activiteiten

!De ZWHVN is zeer geïnteresseerd of u - leden ZWHVN - met uw Zwitserse Witte Herder één van bovenstaande disciplines beoefent, of een discipline die in het rijtje zeker niet mag ontbreken.

De ZWHVN nodigt u uit leuke actiefoto's van uw Zwitserse Herder in de tak van sport die u met hem/haar beoefent aan te leveren, voor publicatie op de websitepagina bij de desbetreffende hondenactiviteit!

U kunt deze aanleveren bij de Webmaster: Email

Licentie-aanvragen

Voor licentie-aanvragen voor sporten waarvoor dit vereist is, kijk op deze pagina.