ALV 2019

10-03-2018 - Wijziging VFR ZWHVN n.a.v. ALV

 

 

Datum ALV: Zondag 10 maart 2018
Aanvang: 12.00 uur tot 14.00 uur; zaal open vanaf 11.45 uur
Locatie: De Maasgaarde, Herenweg 9a, Noordwijkerhout

Tijdens de ALV zijn de in de agenda voorgestelde wijzigingen in het Verenigings Fok Reglement goedgekeurd. Het betreft de artikelen 2.5a en 2.5c:

2.5 Voor Nederlandse fokhonden geldt, dat beide fokhonden moeten zijn opgenomen in het voorlopige registratie of in de Bijlage van het NHSB.  Bij gebruik van een buitenlandse dekreu voor de fok, moet desbetreffende dekreu:

a) zijn geregistreerd door de desbetreffende FCI erkende kennelclub.
Aanvulling: De nakomelingen zullen dan worden opgenomen in het NHSB. Indien de dekreu niet is geregistreerd bij FCI erkende kennelclub, mag deze dekking plaatsvinden mits de reu minimaal voldoet aan alle gezondheidseisen (zie 2.5b), maar zullen er door de Raad van Beheer geen stambomen voor de pups worden afgegeven. Deze nakomelingen komen desgewenst in Nederland in aanmerking om aangekeurd te worden.

b) een correcte (erkende) HD-, ED-beoordeling (behalve ED graad 1) en MDR1- en DM-uitslag hebben en dient verder te voldoen aan alle eisen die het reglement van de desbetreffende FCI aangesloten rasvereniging aan de dekreu stelt.

c) een Nederlandse dekreu mag geen (buitenlandse) fokteef dekken, die niet bij een aangesloten FCI rasvereniging geregistreerd is.
Aanvulling: Indien de teef niet is geregistreerd bij FCI erkende kennelclub, mag deze dekking plaatsvinden mits de teef minimaal voldoet aan alle gezondheidseisen (zie 2.5 b), maar zullen er door de Raad van Beheer geen stambomen voor de pups worden afgegeven. Deze nakomelingen komen desgewenst in Nederland in aanmerking om aangekeurd te worden.

De wijzigingen zijn reeds verwerkt in het VFR, voor het downloaden van een exemplaar van het VFR, klik HIER

 

Namens het bestuur ZWHVN