Herplaatser

De ZWHVN biedt u de gelegenheid uw Zwitserse Witte Herder via deze pagina voor herplaatsing te plaatsen.

 

ZWHerder reu ANDOR (stamboomnaam: Theijn v.d. Hoge Blieker) + Mix teef SHIRA

 

De witte herder reu Andor is een langstockhaar van 1 jaar, geboren: 12-01-2018 en niet gecastreerd. De herplaatsing betreft een duo herplaatsing, samen met Shira, zij is een teef van 5,5 jaar, geboren: 21-09-2013 (roodbruine mix Herder / Labrador / Jachthond), zij is gesteriliseerd en heeft geen stamboom. De honden zijn volledig geënt en gezond.

Andor is samen opgegroeid met Shira.
Shira had een maatje Herder die overleden is. Shira is toen een jaar alleen geweest en haar gedrag veranderde. Zij werd wat angstig, onrustig, snel blaffen naar andere honden en in huis reageerde zij snel op geluiden. Shira en Andor zijn nu bijna een jaar samen. Shira is weer rustig, zij bemoedert Andor. Shira laat veel toe van Andor, maar in the end is zij de baas. Beide honden zijn volledig op elkaar ingesteld. Daarom dat zij alleen als duo herplaatst worden.

De honden zijn gewend 4 tot 5 keer per dag uitgelaten te worden, waarvan 2 tot 3 keer lekker lang (60-75 minuten) in het bos, de graslanden, het strand bij Reeuwijk of een ander gebied. De andere keren lopen we ongeveer 30 minuten. Alleen de laatste ronde in de avond is 15 minuten. De honden lopen vrijwel altijd los en rennen, rauzen en we spelen met ze. Helaas kan ik echter niet meer zo lang met hen lopen vanwege een rugoperatie afgelopen zomer. Ik ben daarvan redelijk hersteld, maar niet meer in staat om hen de hoeveelheid naar buiten gaan te bieden, zodat ze hun energie kwijt kunnen en genieten van spelen, rauzen en zwemmen. Zeker nu ik vrijwel volledig gereïntegreerd ben in mijn werk lukt dat niet meer fysiek. Aangezien het welzijn van de honden voorop staat, zoeken wij dan ook een geschikt huis bij mensen die hen dat wel kunnen bieden en er van genieten om met de honden op pad te gaan en voor ze te zorgen.

Ze vinden het wel leuk op straat achter katten aan te gaan, konijnen op te sporen en als er een is daar achteraan te gaan (als je in de velden loopt of in het bos en het is donker). Ook sommige vogels vinden ze boeiend. Daar zijn ze echter goed in te corrigeren. Het betreft overigens alleen er achteraan rennen en opjagen, ze grijpen niet. Blijft een kat nl. zitten, dan doen de honden niets. En een vogel die niet weg kan vliegen en dus blijft zitten, daar snuffelen ze aan en dan is de interesse weg. Ze zijn katten in huis gewend.

De honden kunnen met kinderen. Dagelijks met onze 3 zoons in de leeftijd van 13-19 jaar. Ook als er vrienden over de vloer zijn is dit geen probleem. Daarnaast si er ook contact met kinderen van 1 jaar en ouder (van vrienden) en dat gaat ook goed. Uiteraard wordt er wel gesnuffeld bij binnenkomst, maar daarna laten de honden de kinderen met rust.

Andor loopt geen trappen, dus huisvesting dat bereikt wordt met alleen een trap is niet mogelijk. Verder zijn de honden aan buiten in de tuin gewend, waar zij ook regelmatig lekker liggen overdag. Dat moet niet van ons, de honden gaan zelf voor de deur staan wanneer zij naar buiten willen. Nu de verwarming aanstaat vindt vooral Andor het prettig om ook buiten te liggen.

De honden zijn gewend ca. 4 uur alleen thuis te zijn, maar dan wel samen. Als zij alleen thuis zijn (bijv. als we met 1 van de honden apart naar de dierenarts gaan) dan vertonen beide honden onrustig gedrag. De hond die thuis blijft ligt niet rustig maar is alert en loopt meer heen en weer. De honden zijn nooit langer dan 4 uur alleen thuis, dat is geen probleem is. De honden liggen dan gewoon waar zij willen, we hebben geen afgesloten ruimte of een bench.

Foto's van de honden volgen z.s.m.

 

Bent u geïnteresseerd in de beide honden dan kunt u voor meer info en overleg contact opnemen met:

mevrouw G.E. Borghouts
2804 LR Gouda
Mobiel: 06-12993646
E-mail: geraldineborghouts@hotmail.com