Hersenwerk

Hersenwerk: hoe werkt het?

Hersenwerk is puzzelen voor honden. Net als bij kleine kinderen, wordt begonnen met het aanbieden van simpele puzzels aan de hond, die steeds iets moeilijker worden. Tijdens het puzzelen proberen de honden iets lekkers of speelgoed te bemachtigen. Ze kunnen dit te pakken krijgen door met hun neus te zoeken, maar ook door te kijken, te schuiven of te trekken. Voor iedere hond en iedere baas zijn er wel een aantal puzzels die té leuk zijn om te laten liggen.

De ene hond zal zich snel ontwikkelen en is in staat zijn om bijzonder moeilijke puzzels op te lossen, een ander houdt het simpel en heeft voldoende uitdaging in een simpele puzzel.

Wat is het effect van hersenwerk?

Hersenwerk stimuleert alle zintuigen van de hond en laat zijn hersens flink werken. Honden die hersenwerk doen, moeten bedenken hoe ze een lekker hapje of een leuk speeltje kunnen bemachtigen. Honden die hersenwerk doen, moeten zich flink concentreren en gaan meestal volledig op in de activiteit. Voor de meeste honden is 10 minuten hersenwerk per dag voldoende om hen geestelijk moe te maken en een voldaan gevoel te geven.

Als honden mogen kiezen? Kiezen ze voor snuffelen. De geurenwereld van de hond is bijzonder indrukwekkend. Honden vinden werken met hun neus vaak de leukste bezigheid die hun geboden kan worden.

Hersenwerk stimuleert alle zintuigen van de hond. Daarnaast moeten ze creatief zijn, want 'hoe krijg ik dat brokje of speeltje nu het snelst te pakken?'

Hersenwerk zorgt voor blije, slimme en zelfverzekerde honden, van jong tot oud!