Hulp voor degenen die verslaafd zijn aan online gokken

Gokken op het internet kan spannend zijn en een heerlijke high opleveren, maar het brengt ook het risico met zich mee dat er problemen ontstaan, zoals een verslaving aan online gokken. Mensen die aanleg hebben voor problemen met gokken, hebben meer kans om een sterke verslaving aan de hoogte- en dieptepunten van hun emoties te ontwikkelen.

De misvatting dat alleen personen met een gebrek aan zelfcontrole een verslaving aan online gokken kunnen ontwikkelen, is niet waar. Zelfs personen die verder volkomen gezond en onafhankelijk zijn, kunnen gokproblemen ontwikkelen als gevolg van grote veranderingen en stress in hun leven.

“Probleemgokken”, “pathologisch gokken” of “dwangmatig gokken” zijn enkele van de termen die veel worden gebruikt om verslaving aan online gokken te beschrijven. Probleemgokken wordt gedefinieerd als elke situatie waarin iemands deelname aan online gokken problemen veroorzaakt in hun persoonlijke of professionele leven, inclusief maar niet beperkt tot hun relaties, financiën of werkplek. Als u hebt geprobeerd om te stoppen met gokken, maar daar niet in bent geslaagd, kan er ook sprake zijn van een gokverslaving.

Dwangmatig gokken en pathologisch gokken zijn ernstigere vormen van probleemgokken. Symptomen van pathologisch en compulsief gokken zijn de drang om verliezen na te jagen, de drang om vaker te gokken en prikkelbaarheid bij pogingen om te minderen of te stoppen met gokken. Er is niet één enkele, allesomvattende diagnose voor probleemgokken; het is echter een reden tot grote bezorgdheid als gokken problemen veroorzaakt in uw leven.

Gokken is een vorm van ontspanning die moet worden genoten

Houd in gedachten dat gokken niets meer is dan een vorm van vermaak. Elke keer dat u een inzet doet, heeft het huis een voordeel ten opzichte van u. Dit geldt ongeacht hoe lang u speelt of welke gokstrategieën u gebruikt. Beschouw de uitgaven in verband met gokken als een vorm van plezier, en pas uw uitgavenplan zo nodig aan.

Gokken moet niet worden gezien als een techniek om snel rijk te worden of snel veel geld te verdienen. Beschouw het als een manier om een avond te vullen met plezierige activiteiten. Maak een bestedingsplan, houd u daaraan en verlaat de situatie zodra uw geld is uitgegeven. Beschouw het als een aangename verrassing als u aan het eind van de avond gokken merkt dat u zwart staat.

Bij gokken is een van de meest voorkomende fouten die mensen maken de gokkersfout. Ze hebben hun laatste vijf inzetten op rij aan de roulettetafel verloren, maar ze blijven inzetten omdat ze geloven dat de kansen uiteindelijk in hun voordeel zullen keren. Ongeacht wat er in het verleden al dan niet is gebeurd, het huis zal altijd in het voordeel zijn. Het balletje in het roulettewiel herinnert zich niet waar het zich in het verleden bevond. Wees nooit op uw hoede en blijf altijd binnen uw budget.

Hoewel sommige mensen succes hebben met poker en sportweddenschappen, verliest de overgrote meerderheid van de mensen die aan deze activiteiten deelnemen uiteindelijk geld. Zelfs als u met veel ernst poker speelt of op sport wedt, is het nog steeds van vitaal belang om voor uzelf uitgavengrenzen vast te stellen. Vanwege de willekeurige onvoorspelbaarheid gaan zelfs de beste pokerspelers af en toe op verlies.

Als je al je fondsen voor amusement voor de maand hebt opgebruikt, moet je niet verder spelen. Het maakt niet uit of je het meest briljante plan in de geschiedenis van de wereld hebt, want er is nooit een garantie. Zorg voor verantwoorde spelgewoonten en een evenwichtig financieel plan. U kunt erop vertrouwen dat het casino niet snel zal verhuizen. Als u over een maand, een jaar of tien jaar terugkomt, zal het er nog steeds zijn. Last but not least, houd in gedachten dat er absoluut niets mis is met het volledig vermijden van gokken. Dit is in geen geval een erkenning van de nederlaag. Gokken houdt op een leuke hobby te zijn op het moment dat het u stress bezorgt of uw financiële situatie verstoort. Maak er een einde aan en ga op zoek naar iets anders dat u echt plezier verschaft. Er is een overvloed aan andere activiteiten waaraan men kan deelnemen.