Nieuws van de Raad van Beheer

 

Op kynologisch gebied in Nederland is de 'Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland' (Raad van Beheer) het overkoepelend orgaan. De Raad van Beheer is gevestigd in Amsterdam en bestond in 2002 honderd jaar.
De Raad van Beheer is een federatie van verenigingen op kynologisch gebied en is zelf ook een vereniging. Lid van de Raad zijn de Nederlandse rasverenigingen, regionale verenigingen en een aantal verenigingen met een gespecialiseerde doelstelling.
De Raad is aangesloten bij de Fédération Cynologique Internationale (FCI), een overkoepelende organisatie op internationaal niveau.

Op deze pagina treft u nieuws aan uit het actuele jaar. Nieuws uit eerdere jaren kunt u in het archief vinden.

 

 

Voor het lezen van de nieuwsbrieven Raadar klik HIER. Vorige edities Raadar zijn ook op deze pagina terug te vinden en te lezen

Voor het lezen van de Raadar Special klik HIER.

Voor het lezen van de Raadar Special klik HIER.

De Raad van Beheer geeft ieder jaar een fraai geïllustreerd overzicht van hoogtepunten van de Nederlandse kynologie. Daarin laat de Raad van Beheer ook zien waar de Raad van Beheer anno nu voor staat: gezonde en sociale honden! Bij het lezen van de overzicht kan het niet anders dan dat je ziet dat de Raad van Beheer op tal van terreinen volop in beweging is.

Hier kun je het Raad van Beheer Jaaroverzicht ‘Houden van honden in woord en beeld’ downloaden in PDF.

Bestuur en directie
Raad van Beheer

Een mooi afwisselend programma waarbij de inhoud van de lezingen niet alleen voor fokkers maar ook voor hondenbezitters, hondenliefhebbers, dierenartsen, paraveterinairen, (aspirant-) keurmeesters, leden van fokadviescommisies, bestuursleden van kynologische verenigingen en overige geïnteresseerden interessant is.

Meer informatie via: www.houdenvanhonden.nl/kennistour

Met vriendelijke groeten,
Raad van Beheer

Deze Raadar is in zijn geheel gewijd aan de Campagne: ‘Waarom een stamboomhond?’.
De eerste twee videofilms over de voordelen van stamboomhonden zijn donderdag 1 september online gegaan.